28|06|1917 - 08|03|1974
Een leven lang theater Theaterencyclopedie Wim Sonneveld

Sprookjes

1 februari 1944
Sprookjes
Gezelschap: Wim Sonneveld’s Cabaret
Regie: Wim Sonneveld
Met: Lia Dorana, Robert Martin (=Ton Kuyl), Eri Rouché, Wim Sonneveld, Sophie Stein, Conny Stuart, Jack Terpoorten (=Jack Dixon), Elly Weller en Wim de Soet & Wim de Vries (vleugel)


'In de Sprookjeshemel' met vlnr: Lia Dorana als Engel, Jack Dixon en Ton Kuyl als Gebroeders Grimm, Wim Sonneveld als Hans Christian Andersen, Sophie Stein als Moeder de Gans, Elly Weller als cabaretengeltjes, Conny Stuart als Sherezade en Eri Rouché als Engel in Sprookjes. collectie Theater Instituut Nederland.

Elly Weller: 'In Sprookjes deden Wim en ik het nummer ‘Pierrot en Pierette’. Ik had op een avond mijn hondje bij me en dat lag te slapen in de kleedkamer. Maar ik was zo stom om de deur niet dicht te doen. Het beestje is me achterna gekomen en onder Wims prachtige tekst als Pierrot, kwam het ineens het toneel op. Het publiek keek natuurlijk alleen nog maar naar het hondje. Hoe teleurgesteld Wim ook was, hij viel niet tegen me uit. Hij zei alleen: ‘Dat moet je niet meer doen, daar verpest je de voorstelling mee.’


Wim Sonneveld en Elly Weller in Sprookjes. collectie Theater Instituut Nederland.Vlnr: Lia Dorana, Jack Dixon, Conny Stuart, Wim Sonneveld, Eri Rouché, Ton Kuyl en Elly Weller in Sprookjes. collectie Theater Instituut Nederland.

 
Wim Sonneveld. Foto Jutka Rona.
Wim Sonneveld. Foto Jutka Rona.
 
Alleen in Wim Sonneveld
1930
1940
1950
1960
1970
1980
1990
2000
2010
2020