28|06|1917 - 08|03|1974
Een leven lang theater Theaterencyclopedie Wim Sonneveld

Curacao Televisie

1960
Ter gelegenheid van de oprichting van Curaçao Televisie verzorgt Wim Sonneveld een speciaal optreden.

Elly Weller: 'Ik woonde in die tijd met mijn man en drie dochters in Julianadorp op Curaçao. Op een middag repeteerde Wim bij ons thuis, in de enige air conditioned ruimte die we hadden, de slaapkamer. Wim was waar ook ter wereld vlug met het gezellig maken en thee zetten, met iets lekkers erbij. Ik heb in de week dat hij op het eiland was meer gesprekken met hem gehad dan ooit in Nederland. Ik had hem nu voor mij alleen.

Het bijzondere van Wims optreden was dat hij in het Papiaments zong. Hij had Rudi Plaate gevraagd een lied voor hem te schrijven, waarin hij vertelde zich te verheugen op Curaçao te zijn, omdat hij van het eiland hield. Wim had de tekst op een groot karton uitgeschreven en vroeg mij het als een spiekblad op te houden. Het optreden van Wim heeft, vooral door het lied in het Papiaments, een geweldige indruk gemaakt op de plaatselijke bevolking. De volgende dag werd hij op straat door iedereen aangeklampt onder de uitroep: `Masha Pabien'.

Wim heeft ook nog opgetreden in de openlucht bioscoop voor 1000 mensen. Dat waren Nederlandse employees van Shell. Ik hielp hem, dus ik heb weinig van de voorstelling gezien. Maar mijn man zat wel in de zaal. Hij heeft zo bewogen naar ‘Het hondje van Dirkie’ zitten luisteren dat hij met zijn sigaret een gaatje brandde in zijn broek.'

 
Wim Sonneveld. Foto Jutka Rona.
Wim Sonneveld. Foto Jutka Rona.
 
Alleen in Wim Sonneveld
1930
1940
1950
1960
1970
1980
1990
2000
2010
2020