2 | 2 | 1898 - 23 | 4 | 1965
Een leven lang theater Theaterencyclopedie Fien de la Mar

Het leven is niet zoo kwaad

20 december 1935

Het leven is niet zoo kwaad
Regie: Haro van Peski
Scenario: Haro van Peski, Walter Schlee
Rol: revuester Anita Mara
Met o.a.: Lou Bandy (Lou Helm), Cees Laseur (impressario Bolino), Aaf Bouber-ten Hoope (Lou's moeder), Lau Ezerman (Kobus Pot, een vriend van Lou), Dolly Mollinger (Annie Feenstra, secretaresse)

Het leven is niet zo kwaad
Foto van o.a. Fien de la Mar en Lou Bandy in de film Het leven is niet zoo kwaad. Foto: Majestic - Cinetone FILMA. Collectie: Theater Instituut Nederland.

Laatste film uit de serie zogenaamde Jordaanfilms. Lou Helm is standwerker op de Nieuwmarkt in Amsterdam. De revuester Anita Mara en haar impressario Bolino staan op een dag bij zijn stand. Volgens Anita schuilt er in Lou een artiest en zij sluit hierover met haar impressario een weddenschap af. Lou zal in haar revue als standwerker optreden. Het succes stijgt hem naar het hoofd en hij vergeet Annie, zijn vriendin. Wanneer Lou hoort dat het allemaal alleen maar ging om een weddenschap, neemt hij wraak en keert terug naar de Nieuwmarkt, zijn oude milieu, en naar Annie.

De film was geen succes, niet bij het publiek en niet bij de critici. Recensent Charles Boost schreef: 'De film is niet alleen qua inhoud, van een grenzeloze onbelangrijkheid, zij is bovendien zonder enige originaliteit, zonder enige vreugde aan het werk gemaakt; zij werd doods, dor, krachtloos.' 

Bronnen: Hollands Hollywood van Henk van Gelder (Luitingh/Sijthoff 1995) en website filmtotaal.nl

 
Fien de la Mar in 1933. Foto: Jacob Merkelbach. Collectie: Theater Instituut Nederland.
Fien de la Mar in 1933. Foto: Jacob Merkelbach. Collectie: Theater Instituut Nederland.
 
Alleen in Fien de la Mar
1910
1920
1930
1940
1950
1960
1970
1980
1990
2000