19|12|1883 - 1|7|1939
Een leven lang theater Theaterencyclopedie Louis Davids

American girls

14 april 1919

American girls
Regie: Maurits H. Binger
Scenario: Maurits H. Binger en Louis Davids
Rol: Bediende Tinus
Met o.a: Beppie de Vries, Margie Morris, Lola Cornero, Annie Bos, Cor Smits, Adelqui Migliar

Davids gaf zichzelf als medeauteur de rol van een bediende die graag amateur-detective speelt en daarom in tien vermommingen mag verschijnen: gouvernante, hulppianist, dokter, gids, politieagent, toneelknecht, kruier, straatveger, badmeester en kelner.

American Girls
Louis Davids (l), Adelqui Migliar en Lola Cornero in American Girls.

Het Algemeen Handelsblad schrijft op 19 mei 1919: “Iets bijzonders op bioscoopgebied is dit werk van de Hollandia-fabriek zeker niet, maar het publiek ziet vier knappe vrouwen, tevens bekende toneelfiguren, en wat nog gewichtiger is, het publiek ziet Louis Davids die in deze film een bliksemsnelle revue geeft van al zijn populaire revuetypes. Deze factoren zijn al genoeg voor een reuze succes.”

De film werd voor het eerst vertoond tijdens een persvoorstelling op 4 november 1918 in het Centraal Theater in Amsterdam. De liedjes werden toen gezongen door Margie Morris, Lola Cornero en Antoinette Sohns. Op 11 april 1919 ging de film voor het publiek in première in Cinema De Munt. Het was een groot succes en de voorstelling werd vier weken geprolongeerd in De Munt. De film werd begeleid door een orkest dat een selectie van melodieën speelde, gearrangeerd door Louis Davids. Miss Hautier en Jacques Cauveren namen tijdens die voorstellingen de zang voor hun rekening.

De film wordt als verloren gegaan beschouwd. 

Bron: Skrien, Geoffrey N. Donaldson en Of Joy and Sorrow. A filmography of Dutch Silent Fiction, geschreven door Geoffrey Donaldson (1997 Stichting Nederlands Filmmuseum)

 
Louis Davids met Fien de la Mar. Collectie Theater Instituut Nederland.
Louis Davids met Fien de la Mar. Collectie Theater Instituut Nederland.
 
Alleen in Louis Davids
1900
1910
1920
1930
1940
1950
1960
1970
1980
1990