19 | 6 | 1942 - 17 - 8 -2007
Een leven lang theater Theaterencyclopedie Jos Brink

1995-2007

1995 - Schrijven met water
Korte beschouwingen over de doop, uit de 'Op Hoop van Zegen' serie

1995 - Wat God niet verbonden heeft - scheiden en gescheiden worden

Beschouwing vanuit christelijk gezichtspunt over de problematiek van beëindigde relaties, uit de 'Op Hoop van Zegen' serie

1995 - Made in Holland

“Dankzij Jos Brinks onvolprezen talent om de meest alledaagse situaties trefzeker en oorspronkelijk te beschrijven, is Made in Holland goed voor de nodige lachsalvo's, maar ook voor verwondering, ontroering en vertedering.” Eerder verschenen in weekblad Privé.

1996 - Tastend aan het licht
Handreiking voor het omgaan met dementerende bejaarden. Uit de 'Op Hoop van Zegen' serie.

1996 -
Wat je zegt dat ben je zelf
Vrolijke verhalen over poezen, theater en jeugdherinneringen

1996 - O toekomst, laat niet af
Pastorale handreiking aan nabestaanden, met name aan die van een overledene door zelfdoding. Uit de 'Op Hoop van Zegen' serie.

1996 - Zie je ik hou van je - de mooiste liefdesgedichten van alle tijden
In deze bundel heeft Jos Brink een keur aan Nederlandse dichters bijeengebracht die zich in de loop der eeuwen uitspraken over de liefde. Doordat hij heeft geput uit zeven eeuwen liefdespoëzie, geeft dit boek een prachtig beeld van de veranderingen in het denken en schrijven over liefde. 

1998 - Liefde ziet met eigen ogen
Korte meditatieve teksten over uiteenlopende onderwerpen

Cover boek.2007 - Rouw op je dak - verder leven na de dood van een dierbare
“Rouwen betekent een moeilijke weg gaan: je weet dat je kunt lopen, maar je wilt eigenlijk niet verder. Er ligt een onoverzichtelijk traject voor je. Een rouwproces geeft uitdrukking aan pijn en verdriet, twee grote emoties die onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden. Het is een weg die je toch moet gaan. Naar een horizon waar hemel en aarde wellicht weer bij elkaar komen... Rouwen is een proces van heling, het uiteindelijk accepteren van wat onvermijdelijk bleek. Er zijn vooralsnog alleen maar verliezers en je hebt geen enkel uitzicht op winst. Wat jou is overkomen, is de meest traumatische ervaring die mensen kunnen hebben. En er is niemand die echt weet en kan meevoelen wat jij voelt, omdat geen twee mensen gelijk zijn, ook al hebben zij hetzelfde te doorstaan. Jouw verdriet is uniek. Hoe groei je door je pijn heen? En kan dat? Hoe ga je om met je woede? En wat is berusting? In dit eerlijke boek probeert Jos Brink geen gemakkelijke antwoorden te geven op alle vragen die je hebt. Wel herkent hij, vanuit zijn lange ervaring, jouw situatie. Hij kan je wellicht richting geven, een beetje sturen, waardoor eenzaamheid weer in tweezaamheid verandert. Dat wat de auteur zelf, en samen met anderen, heeft meegemaakt, vormt de basis van Rouw op je dak, bepaald niet alleen geschreven voor mensen die leven vanuit een religieuze optiek: wie je ook bent, waar je ook bij wilt horen, verdriet is verdriet. Jos Brink legt je in dit boek geen waarheden op, maar probeert met je mee te gaan. Niet om je te dragen, want dat kan niet. Maar misschien kan hij jou wel weer leren lopen...” (website bol.com)


Cover boek.
2007 - Handboek voor Hulpsinterklazen
Deze handleiding voor aspirant-sinten staat naast vele tips om bijna net zo goed te worden als de Echte Sint, vol met geschiedenisfeiten, legenden, beschouwingen en rijm-& surprisetips.
Auteur Jos Brink was een goede bekende van de echte Sint en was dus een betrouwbare bron van informatie over het hulpsinterklazen-vak. Hij had de uitgave van dit boek in voorbereiding, voor zijn ziekenhuisopname was het in grote lijnen af. Drie maanden na zijn dood is het alsnog uitgebracht, met een voorwoord van Paul van Ewijk.
 
Jos Brink werkt aan een boek (1989)
Jos Brink werkt aan een boek (1989)
 
Alleen in Jos Brink
1950
1960
1970
1980
1990
2000
2010
2020
2030
2040